Αποστολή χρημάτων μέσω ίντερνετ: Ποια είναι η καλύτερη υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων;

Ίσως αναρωτιέστε – Ποια είναι η καλύτερη υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων; Υπάρχουν πολλές επιλογές, ρίξτε μια ματιά στον εύχρηστο οδηγό μας.

Εάν θέλετε να μεταφέρετε χρήματα διεθνώς, υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω για να διαλέξετε. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι υπηρεσίες για όσους χρειάζονται να μεταφέρουν χρήματα σε τακτική βάση.

Ίσως αναρωτιέστε – Ποια είναι η καλύτερη υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων;

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι εταιρείες μεταφοράς χρημάτων αλλάζουν συνεχώς τις προσφορές τους. Αξίζει να δώσετε προσοχή στο τι ισχύει στην υπηρεσία που επιλέγετε και βεβαιωθείτε ότι οι τιμές τους είναι ανταγωνιστικές.
 • Ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η συχνότητα που σκοπεύετε να μεταφέρετε χρήματα. Μερικές από τις υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων που παραθέτουμε παρακάτω  είναι ιδανικές για περιστασιακή μεταφορά χρημάτων αλλά δεν είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με τις συνδρομητικές πλατφόρμες.

Ποιες είναι οι καλύτερες εταιρείες μεταφοράς χρημάτων;

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων που υπάρχουν, ώστε να ξεδιαλύνετε την επιλογή σας!

Transferwise

Η Transferwise είναι μια από τις κορυφαίες υπηρεσίες αν ψάχνετε για έναν αποτελεσματικό τρόπο μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό. Ιδρυθείσα το 2010 από δύο ειδικούς στα οικονομικά, τους Taavet Hinrikus και Kristo Kaamann, η Transferwise έχει λάβει επτά χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 396 εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζει να αναπτύσσεται με την υποστήριξη περισσότερων από 23 υπαλλήλων και 5 διοικητικών μελών.

Μεταβιβάσεις χρημάτων –  επίσκεψη
Τύπος μεταφοράς Μόνο στο διαδίκτυο
Αμοιβές $ 2 έως $ 400 / ~ 0.5% Πάνω από $ 400
Ταχύτητα μεταφοράς Από την ίδια μέρα
Εφαρμογή για κινητό ✔️
Ελάχιστη μεταφορά £ 1 / $ 1

>> Visit Tranferwise <<

Η πλατφόρμα λειτουργεί πραγματοποιώντας μεταφορά μέσω του λογαριασμού σας στο TransferWise. Ενώ άλλες υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων δεν είναι απολύτως διαφανείς σχετικά με τις χρεώσεις τους, στην Transferwise μπορείτε πάντα να συνδεθείτε με τον ιστότοπό τους για να δείτε ποιες ακριβώς είναι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η συναλλαγματική ισοτιμία είναι επίσης εγγυημένη από την TransferWise, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τί ποσό θα λάβει ο παραλήπτης σας. Και ορισμένες τράπεζες μπορούν επίσης να εγγυηθούν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, αλλά οι τιμές τους είναι συνήθως πολύ υψηλότερες.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της Transferwise είναι ότι χρησιμοποιεί πραγματικές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Η πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία είναι ο μέσος όρος -ο οποίος αλλάζει συνεχώς- μεταξύ των τιμών αγοράς και πώλησης στις παγκόσμιες αγορές συναλλάγματος.

Η TransferWise προσφέρει εγγυημένη τιμή για ορισμένα νομίσματα, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε το χρηματικό ποσό με τις τιμές που έχετε προγραμματίσει. Η ημερομηνία παράδοσης είναι σίγουρα από τις μεγαλύτερες ανησυχίες όταν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων και η Transferwise εργάζεται σκληρά για να κάνει όσο το δυνατόν ταχύτερη τη μεταφορά σας.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσετε ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την χώρα από και προς την οποία στέλνετε το ποσό, τον τρόπο πληρωμής και τους ελέγχους ασφαλείας.

Αντί να πληρώνετε τέλη συναλλαγής μέσω πιστωτικής κάρτας ή μέσω τράπεζας, μπορείτε να πληρώνετε ένα μικρό ποσοστό επί του χρηματικού ποσού, εξοικονομώντας έτσι χρήματα σε κάθε σας μεταφορά.

Ενώ τα τέλη τραπεζικών μεταφορών σε κρυφές χρεώσεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 5% του κόστους της συναλλαγής, η TransferWise μπορεί να είναι μέχρι και 8 φορές φθηνότερη σε σχέση με τις τράπεζες, τουλάχιστον σε ορισμένες μεταφορές.

TransferWise Pros

 • Απλή εγγραφή και εύκολη διασύνδεση
 • Εξοικονόμηση χρόνου
 • Ασφάλεια
 • Δίκαιες συναλλαγές
 • Επιχειρηματικές πληρωμές

TransferWise Cons

 • Περιορισμένη μεταφορά
 • Περιορισμένη προσέγγιση
 • Εστίαση στην ιντερνετική χρήση

>>Visit Transferwise<<


XE Money Transfer

Ιδρυθείσα το 1993, η XE Money Transfer έχει χτίσει τη φήμη της στον τομέα των διεθνών υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων. Η XE προσφέρει εργαλεία και υπηρεσίες ανταλλαγής συναλλάγματος σε πελάτες σε όλο τον κόσμο και επιτρέπει πληρωμές σε περισσότερα από 60 νομίσματα σε 170 χώρες. 

XE Money Transfers –  Επίσκεψη
Τύπος μεταφοράς Μόνο στο διαδίκτυο
Αμοιβές Δεν υπάρχουν τέλη
Ταχύτητα μεταφοράς Από την ίδια μέρα
Εφαρμογή για κινητό ✔️
Ελάχιστη μεταφορά € / £ / $ 1

>>Visit XE Money Transfer<<

Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει την XE  από τις άλλες υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων είναι ότι η XE δεν έχει διεθνείς χρεώσεις μεταβίβασης χρημάτων ή προμήθειες. Επιπλέον, δεν υπάρχει ελάχιστο ή μέγιστο όριο στη μεταφορά, οι πελάτες μπορούν να στείλουν χρήματα χωρίς να φοβούνται μήπως υπερβούν κάποιο όριο.

Ταυτόχρονα με τις ιδιωτικές μεταφορές, οι μεταβιβάσεις από και προς επιχειρήσεις είναι επίσης διαθέσιμες, καθιστώντας την πλατφόρμα μια πολύ καλή επιλογή για τις εταιρείες που  μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό και δεν θέλουν να έχουν πολλούς λογαριασμούς.

Οι πελάτες δεν χρειάζεται να πληρώσουν για τη χρήση των υπηρεσιών της XE, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να ισχύσουν χρεώσεις τρίτων όταν πραγματοποιείτε πληρωμές προς την XE ή πριν χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Όλα αυτά εξαρτώνται από τις τράπεζες και τις χώρες στις οποίες στέλνετε χρήματα.

Η XE επεξεργάζεται τις περισσότερες μεταφορές αμέσως μόλις λάβει τα χρήματά σας. Οι μεταφορές χρημάτων συνήθως πραγματοποιούνται εντός μιας ημέρας, αν και ορισμένοι τύποι μεταφοράς ενδέχεται να διαρκέσουν περισσότερο.

Η XE παρέχει επίσης μια αναμενόμενη ημερομηνία για την παραλαβή των κεφαλαίων από τον αποστολέα. Η ημερομηνία πληρωμής που σας δίνει είναι η νωρίτερη στην οποία μπορεί να γίνει η επεξεργασία της μεταφοράς σας.

Η πλατφόρμα της XE είναι πάρα πολύ ανταποκρίσιμη. Αφού εισαχθεί το ποσό και επιλεγεί η χώρα στην οποία επιθυμείτε να στείλετε τα χρήματα, θα σας στείλει την συναλλαγματική ισοτιμία και το τελικό ποσό που θα καταβληθεί.

Η επιχείρηση παρέχει επίσης πρόσθετα αναλυτικά εργαλεία για να βοηθήσει τους πελάτες να προγραμματίσουν τις χρηματικές τους μεταφορές. Ο ιστότοπος της XE ενημερώνεται με χρήσιμες πληροφορίες, όπως συμβουλές για τη μεταφορά χρημάτων και ανάλυση της αγοράς.

Όταν πρόκειται για διεθνή μεταφορά χρημάτων και αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό, η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική. Η XE αναλαμβάνει σοβαρά τις νομικές ευθύνες της και προσφέρει ασφάλεια σε επίπεδο τράπεζας.

XE Pros

 • Χωρίς Τέλη
 • Χωρίς ανώτατο όριο
 • Ανταγωνιστικές Τιμές
 • Χρήσιμη εξυπηρέτηση πελατών

XE Cons

 • Χωρίς πληρωμή με κάρτα
 • Δεν υπάρχει παραλαβή μετρητών
 • Περιορισμένη εξυπηρέτηση πελατών

>>Visit XE Money Transfer<<


WorldRemit

H WorldRemit είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων που εστιάζεται σε εμβάσματα. Είναι ιδιαίτερα καλή για μεταφορές σε περιοχές όπως η Ασία, η Αφρική και η Νότια Αμερική.

Πρόσφατα, η εταιρεία έκανε συνεργασία με τις χρεωστικές κάρτες UnionPay στην Κίνα, επιτρέποντας στους πελάτες να μεταφέρουν χρήματα με φθηνότερο επιτόκιο σε περισσότερες από 14 κινεζικές τράπεζες. Δύο εκατομμύρια χρήστες στο διαδίκτυο χρησιμοποιούν την WorldRemit.

WorldRemit Money Transfers –  επίσκεψη
Τύπος μεταφοράς Μόνο στο διαδίκτυο
Αμοιβές $ 3- $ 4
Ταχύτητα μεταφοράς Από την ίδια μέρα
Εφαρμογή για κινητό ✔️
Ελάχιστη μεταφορά € / £ / $ 1

>>Visit WorldRemit<<

Με την WorldRemit, μπορείτε να στέλνετε χρήματα σε περισσότερες από 140 διαφορετικές χώρες και να λαμβάνετε  τραπεζικές καταθέσεις και μετρητά.

Η WorldRemit είναι μια φθηνή εναλλακτική λύση έναντι των παραδοσιακών τρόπων μεταφοράς χρημάτων. Προσφέρει ευκολία στο να μεταφέρετε χρήματα οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή με την υποστήριξη της WorldRemit μέσω της ιστοσελίδας ή της εφαρμογής της για κινητά.

Δεν υπάρχει λόγος πλέον να περιμένουμε σε ουρές στις παραδοσιακές τράπεζες καθώς όλες οι διαδικασίες είναι online, εξασφαλίζοντας ότι οι χρεώσεις της WorldRemit είναι πιο ανταγωνιστικές από ό,τι πολλοί ανταγωνιστές της.

Το να ξεκινήσετε με την WorldRemit είναι αρκετά απλό. Θα χρειαστεί να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις, όπως οι περισσότερες υπηρεσίες, και ανάλογα με το από πού προέρχονται τα χρήματα και πού πηγαίνουν, ενδέχεται να απαιτούνται ορισμένα έγγραφα για έλεγχο ταυτότητας και διεύθυνσης.

Όσον αφορά τη διαδικασία μεταφοράς, η WorldRemit έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Υπάρχουν στιγμιαίες μεταφορές μετρητών για τις πιο επείγουσες καταστάσεις. Ο πραγματικός χρόνος μεταφοράς, ωστόσο, μπορεί να ποικίλει ανάλογα με πολλές μεταβλητές, όπως η πηγή των κεφαλαίων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η παράδοση μετρητών είναι άμεσα διαθέσιμη.  Θα σας ενημερώσουν για την ημερομηνία μεταφοράς όταν κάνετε μια πληρωμή, και θα είναι συνεπής σε αυτήν, αρκεί να μην αλλάξετε εσείς κάποια μεταβλητή.

Συνολικά, η WorldRemit είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να μεταφέρετε γρήγορα μικρά ποσά σε λογικό κόστος και η τέλεια επιλογή εάν προτιμάτε παραλαβή μετρητών.

WorldRemit Pros

 • Απλή και εύκολη στη χρήση
 • Δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό μεταφοράς
 • Περισσότερες επιλογές πληρωμής
 • Εξασφαλισμένη υπηρεσία

WorldRemit Cons

 • Περιορισμένο μέγιστο ποσό μεταφοράς
 • Περιορισμένο Σύστημα Μεταφοράς
 • Όχι για επιχειρήσεις

>>Visit WorldRemit<<


MoneyGram

Δεν μπορούμε να μιλάμε για υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων χωρίς να αναφέρουμε την MoneyGram , μία από τις κορυφαίες εταιρείες στα εμβάσματα. Οι υπηρεσίες της MoneyGram περιλαμβάνουν μεταφορές χρημάτων, εντολές πληρωμής και πληρωμή λογαριασμών σε όσους δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς ή δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν τον κανονικό τραπεζικό τους λογαριασμό.

MoneyGram – Επίσκεψη
Τύπος μεταφοράς Σε απευθείας σύνδεση και σε υποκατάστημα
Χρεώσεις Μέχρι 10%
Ταχύτητα μεταφοράς Ίδια μέρα
Εφαρμογή για κινητό ✔️
Ελάχιστη μεταφορά Όχι Ελάχιστο

>>Visit MoneyGram<<

Οι υπηρεσίες της MoneyGram διατίθενται ήδη στο εξωτερικό σε ένα ευρύ φάσμα φαρμακείων και σούπερ μάρκετ, καθώς και σε μικρές τοπικές επιχειρήσεις και σε σταθμούς λεωφορείων.

Η πλατφόρμα επιτρέπει τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ διαφόρων τοποθεσιών σε όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνει 380.000 γραφεία, που διανέμονται σε περισσότερες από 200 χώρες και η MoneyGram σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της χωρίς να χρειάζεστε τραπεζικό λογαριασμό.

Μπορείτε να μεταφέρετε τα χρήματά σας χρησιμοποιώντας μόνο διαβατήριο ή άδεια οδήγησης και έναν 10ψήφιο αριθμό. Επειδή η πλατφόρμα ασχολείται κυρίως με τις μεταφορές μετρητών, δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα.

Οι χρεώσεις στην MoneyGram διαφέρουν ανάλογα με το πού στέλνετε τα χρήματά σας, πόσα καταθέτετε και πόσα πληρώνετε. Αν χρησιμοποιείτε τον τραπεζικό σας λογαριασμό για να κάνετε μια πληρωμή, συνήθως οι χρεώσεις που πληρώνετε είναι μικρότερες από ό, τι αν πληρώσετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Οι χρεώσεις μπορεί να είναι μέχρι και 5% υψηλότερες από τις τιμές της αγοράς, ανάλογα με το πού στέλνετε τη μεταφορά σας, πόσα στέλνετε και πώς πληρώνετε. Εάν στέλνετε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αυτό μπορεί να σημαίνει εκατοντάδες ευρώ που πηγαίνουν κατευθείαν στην MoneyGram. Βέβαια σάς δίνει τη δυνατότητα πριν ξεκινήσετε τη μεταφορά σας να ελέγξετε τις ακριβείς χρεώσεις σας.

MoneyGram Pros

 • Μεγάλος κατάλογος νομισμάτων
 • Άμεση μεταφορά διαθέσιμη
 • Διάφορες επιλογές πληρωμής
 • Διάφορες επιλογές παράδοσης

MoneyGram Cons

 • Υψηλά τέλη
 • Χαμηλό Μέγιστο

>>Visit MoneyGram<<


TransferGo

Η TransferGo είναι μια online διεθνής πλατφόρμα μεταφοράς και προσφέρει χαμηλού κόστους, γρήγορες και ασφαλείς μεταφορές χρημάτων παγκοσμίως. Η TransferGo είναι παρόμοια με τις περισσότερες άλλες εταιρείες μεταφοράς χρημάτων που δραστηριοποιούνται στην ιντερνετική αγορά.

TransferGo – Επίσκεψη
Τύπος μεταφοράς Online & Τηλέφωνο
Αμοιβές 0% έως 2,2%
Ταχύτητα μεταφοράς Από λιγότερο από 30’
Εφαρμογή για κινητό ✔️
Ελάχιστη μεταφορά € / £ / $ 1

>>Visit TransferGO<<

Για να ξεκινήσετε, εγγραφείτε στο λογαριασμό σας στην πλατφόρμα, καταχωρίστε το ποσό που θέλετε να στείλετε και τη χώρα προορισμού. Η πληρωμή μπορεί επίσης να γίνει με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Τα χρήματα θα σταλούν σε τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο εσείς επιλέγετε.

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της TranferGo είναι ότι η μεταφορά θα γίνει από τράπεζα που βρίσκεται στην χώρα του δικαιούχου. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να παρέχει χαμηλότερο τέλος από τις παραδοσιακές τράπεζες, και ο χρόνος για την επεξεργασία των κεφαλαίων συνήθως διαρκεί μία εργάσιμη ημέρα.

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι πληρωμής στις υπηρεσίες TransferGo, όπως το Express transfers που μπορείτε να πληρώσετε με SOFORT, χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Το Express transfers προσφέρει αυθημερόν παράδοση για 2,99£. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Today transfers που προσφέρει παράδοση την επόμενη μέρα για 1,99£. Για το Standard, χρειάζονται τρεις με πέντε ημέρες για να φτάσουν στο λογαριασμό προορισμού.

Η αμοιβή και η ισοτιμία της TransferGo είναι πολύ χαμηλότερες από τις παραδοσιακές τράπεζες. Η εταιρεία χρεώνει μια μικρή αμοιβή  0,99£, συν τη συναλλαγματική ισοτιμία.

Το μέσο ποσό που πληρώνουν οι πελάτες είναι μεταξύ 1,30% του συνολικού ποσού που μεταφέρθηκε για μικρά χρηματικά ποσά (1,000 $) και 0,60% για μεγαλύτερα χρηματικά ποσά (100,000 $).

Στη σύγκριση της TransferGo με άλλες εταιρείες μεταφοράς νομισμάτων, οι αμοιβές και η συναλλαγματική ισοτιμία είναι αρκετά καλές. Τα ποσοστά δεν είναι πολύ μακριά από τις τιμές της αγοράς, ειδικά για μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε γρήγορη μεταφορά και να στείλετε χρήματα από τραπεζικό λογαριασμό, χρεωστική ή πιστωτική κάρτα στην τράπεζα του παραλήπτη, σε περισσότερες από 47 χώρες.

Η TransferGo δεν έχει ελάχιστο ποσό μεταφοράς και η ηλεκτρονική πλατφόρμα της περιορίζεται σε μέγιστο ποσό μεταφοράς αξίας  25.000£ . Η TransferGo έχει καλή φήμη στο Trustpilot και η ασφάλειά της είναι ισοδύναμη με την υπόλοιπη βιομηχανία.

TransferGo Pros

 • Καλή φήμη
 • Εύκολη χρήση
 • Εμφανείς χρεώσεις
 • Απλό στη χρήση

TransferGo Cons

 • Μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών
 • Όχι παγκόσμια κάλυψη
 • Όχι συμφέρον σε μεγάλα ποσά

>>Visit TranferGo<<


Η καλύτερη υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων για τις ανάγκες σας

Είναι σαφές ότι σήμερα, άνθρωποι και επιχειρήσεις έχουν πολλές επιλογές όταν πρόκειται να στείλουν χρήματα διεθνώς. Ανάλογα με το τί θέλετε να κάνετε, υπάρχει η βέλτιστη υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων για τις ανάγκες σας.

Είναι σημαντικό να υπολογίσετε όλες τις χρεώσεις που θα έχετε σε μια διεθνή μεταφορά χρημάτων πριν επιλέξετε τη σωστή πλατφόρμα για εσάς. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι καθώς το ποσό των χρημάτων που χρειάζεται να στείλετε αυξάνεται, οι επιλογές σας θα αλλάζουν.

Έχετε το νου σας για ειδικές προσφορές από τις εταιρείες που αναφέρονται παραπάνω, καθώς συχνά δημιουργούν ελκυστικές προσφορές για την προσέλκυση νέων πελατών. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε την ίδια πλατφόρμα κάθε φορά, οπότε βεβαιωθείτε ποια πλατφόρμα σας συμφέρει καλύτερα!