5 τρόποι για να βγάλεις χρήματα από το blog σου

Το blogging ξεκίνησε σαν hobby και πλέον αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους να βγάλεις χρήματα online. Φυσικά, όπως κάθε είδος αμοιβόμενης απασχόλησης, αυτό απαιτεί αφοσίωση και δουλειά.

Αν δεν έχεις ακόμη το δικό σου blog μπορείς είτε να το φτιάξεις μόνος σου (αν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις), είτε να απευθυνθείς σε κάποιο agency δημιουργίας ιστοσελίδων. (Το dailydigest.gr σου δίνει την ευκαιρία να φτιάξεις το δικό σου blog μέσω του συνεργάτη μας από 500 ευρώ συν ΦΠΑ. Για πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο info@dailydigest.gr).

Είναι το blog σου online? Τέλεια, πάμε να δούμε πως θα το μετατρέψεις σε μια προσοδοφόρα επιχείρηση.

Διαφημίσεις Google

Οι διαφημίσεις Adsense της Google είναι μια πολύ καλή και αξιόπιστη πηγή εισοδήματος, εφόσον το blog σου έχει πάνω από 300 επισκέπτες τη μέρα και το blog σου πληροί τις προϋποθέσεις της πλατφόρμας.

Πώς θα αποκτήσεις περισσότερους από 300 επισκέπτες την ημέρα:

  • Καθημερινή δημιουργία περιεχομένου: Όσο πιο συχνά δημοσιεύεις άρθρα και όσο πιο στοχευμένη είναι η θεματολογία σου τόσο περισσότερες είναι και οι πιθανότητες να προσελκύσεις οργανική επισκεψιμότητα στο blog σου
  • Δημοσίευση άρθρων στα social media: Αφού ολοκληρώσεις τη συγγραφή κάθε νέου άρθρου, μοιράσου το σε όλα τα social κανάλια μέσω του προσωπικού σου προφίλ ή σελίδας
  • Μοναδικό, SEO optimized περιεχόμενο: Οι μηχανές αναζήτησης ευνοούν το πρωτότυπο περιεχόμενο και τα άρθρα εκείνα που έχουν βελτιστοποιηθεί σύμφωνα με τα SEO Guidelines που δημοσιεύονται κάθε χρόνο από τη Google

Πώς λειτουργεί το Google Adsense

Αν είσαι τυχερός και πάρεις έγκριση από το Google Adsense, μπορείς να ξεκινήσεις εγκαθιστώντας ένα script στο header του blog σου. Στη συνέχεια θα πρέπει να ορίσεις προκαθορισμένες θέσεις εμφάνισης των διαφημίσεων στη σελίδα σου ή να επιλέξεις αυτοματοποιημένη τοποθέτηση.

To blog σου είναι έτοιμο. Μπορείς να παρακολουθείς τα κέρδη σου μέσα από την πλατφόρμα Google Adsense και να πληρώνεσαι κάθε φορά που συγκεντρώνεις το ελάχιστο προβλεπόμενο ποσό πληρωμής.

Στατική Διαφήμιση

Η στατική διαφήμιση έχει πολλές φορές την ίδια μορφή (οπτικά) με τις διαφημίσεις της Google, αλλά η διαφορά έγκειται στο ότι πρόκειται για απ’ ευθείας πώληση στον διαφημιζόμενο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η διαφήμιση παραμένει για συγκεκριμένο – προσυμφωνημένο- χρονικό διάστημα στην επιλεγμένη θέση ενώ η δυνατότητα κέρδους κυμαίνεται σε πολύ μεγαλύτερο εύρος από το αντίστοιχο των Google Ads.

Sponsored Content

Sponsored Content ή διαφημιστικό περιεχόμενο είναι το περιεχόμενο εκείνο που θα γράψεις ή θα δημοσιεύσεις για λογαριασμό του διαφημιζόμενου πελάτη. Η συγκεκριμένη μορφή διαφήμισης είναι συχνότερη σε blog που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα ή έχουν πολύ αυστηρά καθορισμένη στόχευση ως προς το περιεχόμενό τους (long tail).

Πώληση προϊόντων

Έχοντας στην ιδιοκτησία σου ένα blog, έχεις ένα δυνητικό e-shop.Δοκίμασε να πουλήσεις ψηφιακά προϊόντα -όπως e-books-, ή υπηρεσίες. Στην περίπτωση που επιλέξεις αυτό το κανάλι εισοδήματος θα πρέπει να συμβουλευτείς τον λογιστή σου για τις φορολογικές υποχρεώσεις και να προχωρήσεις στην έναρξη κάποιας μορφής εταιρείας.

Συνδρομή

Κάποια blogs και online μέσα, χρησιμοποιούν τη συνδρομή χρηστών ως ένα κανάλι εισοδήματος. Με τη συνδρομή μπορείς να προσφέρεις πρόσθετα προνόμια στους χρήστες σου ή ακόμη να επιτρέψεις την πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο που δεν είναι διαθέσιμο στη δωρεάν έκδοση του blog σου. 

Πόσα χρήματα μπορώ να βγάλω από το blog μου;

Το εύρος του κέρδους συνήθως εξαρτάται από την επισκέψιμότητα. Ένα μικρό blog μπορεί να βγάλει από 50 ευρώ για κάθε δημοσίευση ενώ σε ένα μεγάλο blog το κόστος δημοσίευσης μπορεί να φτάσει και τα 2500 ευρώ.

Έχεις απορίες;

Επικοινώνησε μαζί μας στο info@dailydigest.com για να λάβεις προσωποποιημένη συμβουλευτική ώστε να αναπτύξεις το blog σου ή την επιχείρησή σου.