Καφές απ’ έξω: Η συνήθεια που σας κοστίζει 3605 ευρώ το χρόνο

Ο πρωινός καφές απ’ έξω είναι μια αγαπημένη συνήθεια που μας βοηθάει να ξεκινήσουμε όμορφα τη μέρα μας.

Συχνά συνοδεύουμε τον καφέ με ένα φρέσκο πρωινό από τον φούρνο, όπως για παράδειγμα ένα κουλούρι, μια τυρόπιτα ή ένα cupcake.

Πρόσφατα, η σειρά “Πώς να γίνεις πλούσιος” του Netflix, βρέθηκε στο top δημοτικότητας καθώς η μέθοδος που αναλύει δεν είναι κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό που οδηγεί στην ευημερία, αλλά ένας εύκολος τρόπος να εξοικονομείς χρήματα κοβοντας αχρείαστες καθημερινές δαπάνες.

Κατα πόσο όμως αυτό ισχύει; Και αν ισχύει, είναι εύκολο να εφαρμοστεί;

Το daily digest αναλύει σήμερα την αγαπημένη συνήθεια των ελλήνων, τον καφέ απ’ έξω:

Ένας καφές απ’ έξω κοστίζει κατά μέσο όρο 2 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, το κόστος ενός freddo cappuccino από 3 γνωστές αλύσίδες καφέ είναι:

  • Αλυσίδα 1: 2,40
  • Αλυσίδα 2: 2,30
  • Αλυσίδα 3: 1,80

Για όσους αγοράζουν, λοιπόν, καθημερινά ένα freddo cappuccino απ’ έξω το κόστος είναι 60 ευρώ το μήνα και επομένως 720 ευρώ το χρόνο.

Αν μαζί με τον καφέ σας αγοράζετε και πρωινό, τότε το συνολικό κόστος διπλασιάζεται.

Μια σφολιάτα απ’ έξω κοστίζει κατά μέσο όρο 2,50 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, το κόστος μιας τυρόπιτας από 3 γνωστές αλυσίδες είναι:

  • Αλυσίδα 1: 2,50
  • Αλυσίδα 2: 2,40
  • Αλυσίδα 3: 2,50

Αν δηλαδή ξοδεύετε 4,50 ευρώ τη μέρα για καφέ και πρωινό, τότε το κόστος είναι 135 ευρώ το μήνα και 1620 ευρώ το χρόνο.

Αν μαζί με το πρωινό σας αγοράζετε και πρωινό για τον/την σύντροφό σας, το κόστος διπλασιάζεται και πάλι. Στην περίπτωση αυτή ξοδεύετε κατά μέσο όρο 270 ευρώ το μήνα και 3240 ευρώ το χρόνο.

Αν παραγγέλνετε το πρωινό και τον καφέ σας στο σπίτι, στο κόστος προστίθενται τα μεταφορικά και τα tips, κατά μέσο όρο 1 ευρώ την ημέρα και 365 ευρώ το χρόνο.

Δηλαδή το πρωινό σας κοστίζει 3605 ευρώ το χρόνο.

Αντικαθιστώντας, λοιπόν, το πρωινό απ’ έξω με πρωινό στο σπίτι ή τη δουλειά, μπορείτε να εξοικονομήσετε 3605 ευρώ το χρόνο τα οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε σε ρούχα, διακοπές, διασκέδαση ή οτιδήποτε άλλο εσείς επιθυμείτε!