Εργασία από το σπίτι: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα εργαλεία για ομάδες

Εργασία από το σπίτι

Η εργασία από το σπίτι είναι μια τάση που όλο και περισσότερες ελληνικές εταιρείες τείνουν να ακολουθήσουν, ενώ στο εξωτερικό έχει πλέον εδραιωθεί δημιουργώντας μια νέα οικονομία γύρω από το home-office.

Οι εργοδότες επιλέγουν τη φιλοσοφία του home-office καθώς τους προσφέρει χιλιάδες πλεονεκτήματα (μειωμένα λειτουργικά κόστη, πρόσβαση σε ανθρώπινο δυναμικό σε όλο τον κόσμο, ευελιξία κ.ά.) ενώ οι εργαζόμενοι που δουλεύουν απο το σπίτι είναι πιο παραγωγικοί και πιο χαρούμενοι.

Στη θεωρία, η εργασία από το σπίτι είναι ένα ιδανικό σενάριο, αλλά για να λειτουργήσει αποδοτικά θα πρέπει όλες οι διεργασίες να είναι σαφώς ορισμένες και να παρακολουθούνται με εργαλεία που διευκολύνουν τη συνεργασία ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την παραγωγικότητα.

Εμείς βρήκαμε τα 10 καλύτερα εργαλεία συνεργασίας για να δημιουργήσετε το ιδανικό remote περιβάλλον για εσάς, την ομάδα σας και τους συνεργάτες σας.

Εργαλεία για Chat & Live Επικοινωνία

Το βασικό εργαλείο που χρειάζεται μια απομακρυσμένη ομάδα για να συνεργάζεται, είναι ένα εγαλείο live chat και online επικοινωνίας. Στο διαδίκτυο θα βρείτε χιλιάδες εργαλεία για εταιρικό chat και meetings που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μικρές ή μεγάλες ομάδες. Εμείς βρήκαμε και σας προτείνουμε τα πιο εύχρηστα και απλά communication tools που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε άμεσα, χωρίς να χρειάζεστε ειδικό training ή ειδικό set-up.

1. Slack

Τι είναι το Slack

Το Slack είναι ένα από τα πιο γνωστά εργαλεία συνεργασίας για μικρές και μεγάλες ομάδες. Σχεδιάστηκε αρχικά για να μειώσει τον αριθμό των email που στέλνονται εσωτερικά σε μια ομάδα και πολύ γρήγορα απέκτησε χιλιάδες ακόμη features συνεργασίας και επικοινωνίας.

https://www.youtube.com/watch?v=EYqxQGmQkVw

Το μεγάλο πλεονέκτημα του slack είναι ότι εκτός από τις προοσωπικές συνομιλίες, μπορείτε να δημιουργείτε μια συνομιλία ανά ομάδα εργασίας που αντιστοιχεί σε κάθε τμήμα ή project της εταιρείας, ενώ μπορείτε να συνδέσετε το slack με πολλά ακόμα εργαλεία συνεργασίας μέσα από τα δεκάδες διαθέσιμα integrations.

To slack συντονίζει άψογα τις remote ομάδες. Aκόμα και όταν κάποιος χρήστης είναι εκτός σύνδεσης, λαμβάνει ειδοποιήσεις στο mail του κάθε φορά που αναφέρεται το όνομά του μέσα στη συνομιλία ώστε να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για όλα όσα συμβαίνουν στην εταιρεία.

Χαρακτηριστικά

Μέσα από το slack μπορείτε να βλέπετε πόσοι από τους συναδέλφους σας είναι online και να μιλάτε μαζί τους μέσω chat, κλήσεων ή video calls.

Περιλαμβάνει: Chat, Video Κλήση, Φωνητική Κλήση, Διαμοιρασμό Αρχείων, Ομάδικές Συνομιλίες, Integrations κ.ά.

Πόσο κοστίζει;

Το βασικό πακέτο του slack είναι δωρεάν, ενώ υπάρχουν πακέτα με επιπλέον χαρακτηριστικά και δυνατότητες για μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές ομάδες.

Μάθε τα πάντα για το Slack…


2. Microsoft Teams

Τι είναι το Microsoft Teams

Το Microsoft Teams είναι ακόμη ένα από τα πιο δημοφιλή online εργαλεία για chat, κλήσεις, video calls και meetings.

Μέσα από ένα εύχρηστο και ευχάριστο περιβάλλον χρήστη, οι ομάδες μπορούν εύκολα να επικοινωνούν, να συνεργάζονται και να ανταλλάσουν αρχεία όπου και αν βρίσκονται.To Microsoft Teams αποτελεί μέρος της οικογένειας Office365 και είναι η ιδανική λύση για τις ομάδες που ήδη χρησιμοποιούν εργαλεία Microsoft καθώς όλες οι πληροφορίες συντονίζονται σε πραγματικό χρόνο για ευκολία και ακόμα περισσότερη παραγωγικότητα.

Χαρακτηριστικά

Chat, Video Κλήση, Καταγραφή Κλήσης, Φωνητική Κλήση, Διαμοιρασμός Αρχείων, Ομάδικές Συνομιλίες κ.ά.

Πόσο κοστίζει;

Το βασικό πακέτο του Microsoft Teams είναι δωρεάν, ενώ υπάρχουν πακέτα με επιπλέον χαρακτηριστικά και δυνατότητες για μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές ομάδες.

Μάθε τα πάντα για το Microsoft Teams…


3. GotoMeeting

Τι είναι το GotoMeeting

To GotoMeeting είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για προγραμματισμένα meetings και video conferences. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα εργαλεία, το GotoMeeting προορίζεται για επίσημες συνομιλίες μεταξύ ομάδων αλλά και εξωτερικών συνεργατών (και όχι για casual chat), ενώ οποιοσδήποτε μπορεί να συνδεθεί στο meeting αν έχει λάβει πρόσκληση μέσω mail, χωρίς να απαιτείται να έχει ήδη λογαριασμό.

Χαρακτηριστικά

Meeting, Presentation, Video Conference, Διαμοιρασμός Αρχείων κ.ά.

Πόσο κοστίζει;

Το βασικό πακέτο του GotoMeeting ξεκινάει από €10.75 το μήνα.

Μάθε τα πάντα για το GotoMeeting…


Εργαλεία Project & Task Management

Αφού λυθεί το πρόβλημα της επικοινωνίας με κάποιο από τα παραπάνω εργαλεία, το πιο σημαντικό software tool για την εσωτερική οργάνωση, το εργαλείο που θα θέσει τις βάσεις για το digital transformation και θα μεταφέρει όλες τις διαδικασίες σας σε ένα νέο online περιβάλλον, δεν είναι άλλο από το εργαλείο Project & Task Management.

Η επιλογή ενός project & task management tool δεν είναι τόσο απλή. Συνήθως το set-up απαιτεί χρόνο και η μετάβαση από ένα εργαλείο σε ένα νέο είναι δύσκολη και δαπανηρή. Δώστε λοιπόν προσοχή στα παρακάτω για να αναγνωρίσετε αμέσως τη λύση εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα σας!

4. Jira

Τι είναι το Jira

Το Jira είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για task management και project management. Αποτελεί μια από τις top λύσεις στον κόσμο και χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες εταιρείες.

Απλό αλλά και σύνθετο, το Jira ξεκινάει με ένα βασικό interface και επεκτείνεται μέσα από apps, plugins και extensions ώστε να περιλαμβάνει όλα τα features που θα χρειαστείτε, όποτε και αν προκύψει μία νέα ανάγκη. Σχεδιασμένο από επαγγελματίες, το Jira διατίθεται σε πολλές διαφορέτικες εκδόσεις ώστε να εξυπηρετεί τη μεθοδολογία project management με την οποία δουλεύετε (KanBan, Agile, Scrum κ.ά).

Δημιουργήστε project, χωρίστε τα σε task και παρακολουθήστε όλη την εξέλιξή τους σε συνάρτηση με τον χρόνο. Με το Jira ο κάθε χρήστης έχει το δικό του ημερολόγιο στο οποίο καταχωρεί πόση ώρα δούλεψε σε κάθε task για ακόμα πιο αποτελεσματικό προγραμματισμό.

Χαρακτηριστικά

Task management, project management, ημερολόγιο, προθεσμίες, time log, στατιστικά, αναφορές, ειδοποιήσεις κ.ά.

Πόσο κοστίζει;

Το Jira παρέχεται δωρεάν για ομάδες έως και 10 ατόμων.

Μάθε τα πάντα για το Jira…


5. Comidor

Τι είναι το Comidor

Το ελληνικό Comidor είναι ένα το απόλυτο λογισμικό για επιχειρήσεις που ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα για ολοκληρωτικό digital transformation. Η λειτουργικότητα του Comidor καλύπτει τόσους τομείς της επιχείρησής σας, που αν το εγκαταστήσετε μια φορά δε θα χρειαστείτε ποτέ ξανά κάποιο άλλο εργαλείο.

Το all-in-one Comidor, σας προσφέρει χιλιάδες εγαλεία για να δουλεύει η ομάδα σας πιο αποδοτικά, ενώ δημιουργεί όλες τις βάσεις για remote εργασία. Ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Comidor είναι ότι προσφέρει συνεργασία για πολυεθνικές εταιρείες με ειδικό extension το οποίο χωρίζει όλη την λειτουργικότητα σε παραρτήματα τα οποία δουλεύουν αυτόνομα αλλά και συλλογικά. Δεν είναι τυχαίο ότι το Comidor χρησιμοποιείται ήδη από κάποιες από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο.

Δημιουργείστε τις ομάδες σας, στήστε το σύστημα πελατών σας, συνδέστε εργαλεία μάρκετινγκ, δημιουργήστε διεργασίες και αυτοματισμό εργασιών, διαχειριστείτε το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, επικοινωνήστε εύκολα, διαμοιραστείτε αρχεία και συνεργαστείτε αποδοτικά όπου και αν βρίσκεστε.

Χαρακτηριστικά

Chat, κλήσεις, Video Κλήσεις, Ημερολόγιο, Project Management, Workflow Automation, Crm, Διαμοιρασμός Αρχείων, Email, HR Management, Ειδοποιήσεις,  Custom Εφαρμογές κ.ά.

Πόσο κοστίζει;

Το βασικό πακέτο του Comidor είναι δωρεάν, ενώ υπάρχουν πακέτα με επιπλέον χαρακτηριστικά και δυνατότητες για μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές ομάδες.

Μάθε τα πάντα για το Comidor…


6. Asana

Τι είναι το Asana

Το Asana είναι ένα εύχρηστο εργαλείο συνεργασίας για ομάδες που θέλουν να παρακολουθούν τα project και τα task τους online.

Δημιουργείστε project, αναθέστε τα task στα μέλη της ομάδας σας και παρακολουθήστε την εξέλιξη των εργασιών με live timelines και status reports.

Χαρακτηριστικά

Task management, project management, timeline, reports κ.ά.

Πόσο κοστίζει;

Το βασικό πακέτο του Asana είναι δωρεάν, ενώ υπάρχουν πακέτα με επιπλέον χαρακτηριστικά και δυνατότητες για μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές ομάδες.

Μάθε τα πάντα για το Asana…


7. Monday

Τι είναι το Monday

Το Monday είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για εργασία εξ’ αποστάσεως που παρέχει λειτουργικότητα task management, project management και time tracking.

Το περιβάλλον του Monday είναι εύχρηστο, ενώ παρουσιάζει λεπτομερείς πληροφορίες με τον πιο ξεκούραστο και κατανοητό τρόπο. Το κάθε project χωρίζεται σε task τα οποία ανατίθενται στα υπεύθυνα μέλη της ομάδας και παρακολουθούνται από όλους τους ενδιαφερόμενους μέσω σχολίων, ειδοποιήσεων και αυτοματισμών.

Χαρακτηριστικά

Task management, project management, time tracking, αυτοματισμοί, reports κ.ά.

Πόσο κοστίζει;

Το βασικό πακέτο του Monday ξεκινάει από €39 το μήνα.

Μάθε τα πάντα για το Monday…


8. Trello

Τι είναι το Trello

Το Trello είναι το πιο απλό και το εύκολο εργαλείο από την μεγάλη οικογένεια των task management tools. Ένα απλό και εύχρηστο KanBan board μπορεί να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε τις εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν και να έχετε πλήρη εικόνα για τις εκρεμμότητες ανα πάσα στιγμή.

Χαρακτηριστικά

Task management, KanBan board, notifications κ.ά.

Πόσο κοστίζει;

Το βασικό πακέτο του Trello είναι δωρεάν.

Μάθε τα πάντα για το Trello…


9.Google Docs

Τι είναι τα Google Docs

Ανακάλυψε την ευκολία που σου προσφέρει το Cloud στην εταιρική συνεργασία μέσα από τα αγαπημένα μας Google Docs.

Τα Google Docs, τα Google Sheets, τα Google Slides και το Google Drive είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να αποθηκεύεις τα αρχεία σου online -σε μια ασφαλή τοποθεσία Cloud- ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλα τα μέλη της ομάδας σου, όπου και αν βρίσκονται.

Χαρακτηριστικά

File sharing, file management κ.ά

Πόσο κοστίζει;

Τα Google Docs είναιδωρεάν

Μάθε τα πάντα για τα εργαλεία Google…


10. Confluence

Τι είναι το Confluence

Δημιούργησε τη δική σου βάση πληροφοριών, μέσα από το δομημένο περιβάλλον πληροφορίας του
Confluence. Δημιούργησε αρχεία, σχέδια, πίνακες, mockup, reports και αρχεία multimedia και μοιράσου τα με την ομάδα σου. Το Confluence σου δίνει ένα μοναδικό περιβάλλον για να στήσεις εύκολα μια βάση πληροφοριών και να μπορείς να ανατρέχεις εύκολα σε όλα τα εταιρικά σου δεδομένα.


Το Confluence είναι η ιδανική επιλογή αν χρησιμοποιείς το Jira για task management καθώς προέρχονται από την ίδια εταιρεία και ενώνονται με μοναδικά integrations για ακόμα μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=FNs-prJkz0g

Χαρακτηριστικά

File sharing, file management κ.ά.

Πόσο κοστίζει;

Το Confluence είναι δωρεάν για ομάδες έως και 10 ατόμων.

Μάθε τα πάντα για το Confluence…