Το μωρό δε ρεύεται – Πως να κάνω το μωρό να ρευτεί σε 5 δευτερόλεπτα

Το μωρό δε ρεύεται

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους νέους γονείς είναι να καταφέρουν να κάνουν το μωρό να ρευτεί.

Το ρέψιμο για ένα μωρό είναι απαραίτητο ώστε να κοιμηθεί με ασφάλεια και οι γονείς να είναι ήσυχοι ότι δε θα συμβούν απρόοπτα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και το μωράκι σας δε ρεύεται, υπάρχει μια μέθοδος που λειτουργεί κάθε φορά σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα.

Πότε πρέπει να ρευτεί το μωρό;

Το μωρό πρέπει να ρευτεί μετά το φαγητό, όταν έχει καταναλώσει αέρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Γάλα σε σκόνη με μπιμπερό

Το μωρό πρέπει να ρευτεί υποχρεωτικά όταν έχει καταναλώσει γάλα σε σκόνη από μπιμπερό.

Μητρικό γάλα με μπιμπερό

Το μωρό πρέπει να ρευτεί υποχρεωτικά όταν έχει καταναλώσει μητρικό γάλα από μπιμπερό.

Μητρικό γάλα από θηλασμό

Όταν το μωρό θηλάζει μπορεί να ρευτεί μετά το φαγητό αλλά υπάρχει και περίπτωση να μην έχει ρουφήξει καθόλου αέρα – στην περίπτωση αυτή το μωρό δε ρεύεται. Σε περίπτωση που το μωρό κάνει εμμετό στον ύπνο του έχοντας καταναλώσει αποκλειστικά μητρικό γάλα, δεν κινδυνεύει να πάθει χημική πνευμονία (ρωτήστε την παιδίατρό σας πριν παραλείψετε το στάδιο του ρεψίματος μετά το θηλασμό).

Πώς να κάνω το μωρό να ρευτεί

Σύμφωνα με τους παιδιάτρους, ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να κάνετε το μωρό σας να ρευτεί (σε πέντε δευτερόλεπτα) είναι η μέθοδος “φάκελος”. Για να εφαρμόσετε την παραπάνω μέθοδο, πιάστε το βρέφος από το κεφαλάκι και τα ποδαράκια (σε ορθή γωνία) και “διπλώστε” το, φέρνοντας το κεφάλι να πλησιάσει τους αστραγάλους. Με αυτό τον τρόπο η κοιλίτσα πιέζεται και απελευθερώνεται ο αέρας στιγμιαία. Ρωτήστε τον παιδίατρό σας πριν εφαρμόσετε τη μέθοδο.