Δώρα για νεογέννητο – Τι δώρο να πάρω σε ένα νεογέννητο; Ολόκληρη η λίστα

Τί δώρο να πάρω σε ένα νεογέννητο;

Η επιλογή δώρου για ένα νεογέννητο είναι δύσκολη ειδικά για όσους δεν έχουν γίνει ακόμα γονείς. Το daily digest σας δίνει τη λίστα με τα πιο χρήσιμα δώρα για νέους γονείς!

Δώρο για τους γονείς ή δώρο για το μωρό;

Υπάρχουν δύο κατηγορίες δώρων για νεογέννητα: τα δώρα που θα χαροποιήσουν ή θα διευκολύνουν τους γονείς και τα δώρα που θα “μείνουν” στο μωρό και θα είναι χρήσιμα και ευχάριστα για το ίδιο. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα λευκά είδη, τα ρουχαλάκια και οτιδήποτε μπορεί να διευκολύνει την καθημερινή ρουτίνα ενός μωρού, ενώ στη δεύτερη ανήκουν τα κοσμήματα, παιχνίδια, βιβλία ή αναμνηστικά.

Δώρα για τους γονείς:

Πυτζαμάκια

Ειδικά τον πρώτο καιρό το βρέφος είναι πιθανό να μην βγαίνει καθόλου από το σπίτι. Τα πυτζαμάκια θα είναι τα μόνα ρουχαλάκια που θα χρειάζεται και όσα και να έχει δεν είναι ποτέ αρκετά. Επιλέξτε βαμβακερά πυτζαμάκια που να ανοίγουν από κάτω για να είναι εύκολο για τους γονείς να ελέγχουν και να αλλάζουν την πάνα του μωρού χωρίς να χρειάζεται να το αφαιρέσουν.

Εσώρουχα

Όπως και τα πυτζαμάκια, τα βρεφικά εσώρουχα δεν είναι ποτέ αρκετά. Επιλέξτε βαμβακερά εσώρουχα σε ανοιχτά χρώματα για να μπορούν να πλυθούν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να φθαρούν.

Νανουριστήρια

Τα νεογέννητα συχνά δυσκολεύονται να κοιμηθούν και για το σκοπό αυτό κυκλοφορούν στην αγορά νανουριστήρια με λευκούς ήχους ή με ήχους αναπνοής και καρδιάς που βοηθούν το βρέφος να ηρεμήσει και να κοιμηθεί βαθιά για πολλές ώρες.

Μασητικά

Τα μασητικά παιχνίδια θα χρειαστούν μετά τον τρίτο μήνα για να ανακουφίσουν τα ούλα του μωρού που θα προετοιμάζονται για τα πρώτα δοντάκια. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και σχέδια και συνήθως είναι πολύ οικονομικά!

Σεντονάκια/Πετσέτες

Τα σεντονάκια και οι πετσέτες – σε αντίθεση με τα ρούχα και τα παιχνίδια – θα χρησιμοποιηθούν για πολλά χρόνια και ίσως και από δεύτερο ή τρίτο μωράκι που θα έρθει στην οικογένεια. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι κουβερτούλες καθώς και οι πετσετούλες για ρέψιμο.

Παιχνίδια για το κρεβάτι ή το καρότσι

Τα μόνα παιχνίδια που προτείνουμε για ένα βρέφος είναι εκείνα που εφαρμόζουν στο κρεβάτι και το καρότσι και βοηθούν το μωρό να ηρεμεί καθώς απασχολείται. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε κρεμαστά ζωάκια για την κούνια ή κάποια γιρλάντα με παιχνίδια που εφαρμόζει οπουδήποτε κάθεται ή ξαπλώνει το μωρό.

Δώρα για το μωρό:

Γυμναστήριο

Το βρεφικό γυμναστήριο είναι το μέρος όπου το μωρό αρχίζει να έρχεται σε επαφή με χρώματα και σχέδια, μαθαίνει να στηρίζεται μπρούμιτα και ξεκινάει να παίζει. Το γυμναστήριο αποτελεί μια όχι και τόσο οικονομική επιλογή αλλά είναι ένα δώρο που θα εντυπωσιάσει τόσο τους γονείς όσο και το ίδιο το βρέφος.

Λεύκωμα

Το βρεφικό λεύκωμα είναι το άλμπουμ το οποίο θα γεμίσουν οι γονείς με φωτογραφίες, πληροφορίες και αναμνηστικά του βρέφους όπως το βραχιολάκι γέννησης, τα αποτυπώματα του μωρού και την πρώτη τούφα από τα μαλλάκια του. Ένα καλογραμμένο λεύκωμα θα μείνει για πάντα στο μωρό ως το πιο πολύτιμο αναμνηστικό από την παιδική του ηλικία.

Κοσμήματα

Ένα κόσμημα, ένα ματάκι ή ένα σταυρουδάκι είναι διαχρονικό και μένει για πάντα. Επιλέξτε ασήμι ή χρυσό για να αποφύγετε τυχόν φθορές από τη χρήση και αλλεργίες που μπορεί να προκληθούν στο δέρμα του βρέφους από την επαφή.