Γιορτή του πατέρα 2023 – 7 Χειροποίητα δώρα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας

1. Χειροποίητη Ντάμα

 

diy checkerboard made on a cutting board

 

Αφού αφιερώσετε χρόνο φτιάχνοντας στον μπαμπά μια χειροποίητη ντάμα, μπορείτε να καθίσετε και να τον προκαλέσετε σε ένα παιχνίδι!

Για να το φτιάξετε: Δημιουργήστε ένα μοτίβο 64 τετραγώνων σε ένα ξύλο κοπής με ταινία (θα χρειαστείτε τουλάχιστον μια σανίδα 16″ x 16″ για να χωρέσετε τα πούλια) και μετά ζωγραφίστε τα τετράγωνα με ακρυλικό χρώμα.

2. Χειροποίητος Σελιδοδείκτης

 

bookmark made from the spine of a vintage book

 

Έχετε ένα παλιό βιβλίο που δεν μπορεί να σωθεί; Εάν το εξώφυλλο μπορεί να σωθεί, χρησιμοποιήστε το για να βοηθήσετε τον μπαμπά να θυμάται τη σελίδα του στο επόμενο μυθιστόρημα που θα διαβάσει.

Για να το φτιάξετε: Χρησιμοποιώντας ένα βοηθητικό μαχαίρι, αφαιρέστε τη ράχη του βιβλίου και, στη συνέχεια, καλύψτε το εσωτερικό με χαρτί με σχέδια. Τρυπήστε μια τρύπα στο πάνω μέρος και περάστε σπάγκο.

3. Χειροποίητo Αρωματικό Αυτοκινήτου

 

diy air fresheners

 

Βοηθήστε τον μπαμπά να διατηρήσει όμορφη τη μυρωδιά του αυτοκινήτου του με ένα χειροποίητο αποσμητικό χώρου σε σχήμα δέντρου.

Για να το φτιάξετε: Χαράξτε το σχήμα ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου σε ένα κομμάτι υφάσματος δύο φορές. Κόψτε και κολλήστε -ή ράψτε- τα δύο υφάσματα μεταξύ τους. Μόλις στεγνώσει, μουσκέψτε το ύφασμα με το αγαπημένο άρωμα των μπαμπάδων από αιθέριο έλαιο (χρησιμοποιήσαμε κέδρο). Περάστε σπάγκο από τη θηλιά για να το κρεμάσετε.

4. Μπουκέτο από μπύρες

 

gifts for dad beer

 

Ο μπαμπάς μπορεί να μην ενδιαφέρεται για μια ντουζίνα τριαντάφυλλα – αλλά σίγουρα θα λατρέψει αυτό το εξαιρετικά απλό δώρο. Δείτε πως να το φτιάξετε εδώ.

5. Παιχνίδι – Ανοιχτήρι μπουκαλιών

 

diy gifts for dad bottle opener game

 

Δείτε πως να το φτιάξετε εδώ.

6. Χειροποίητη θήκη για γυαλιά

 

diy gifts for dad eyeglass case

 

Μεταμορφώστε μια παραδοσιακή γραβάτα σε μια έξυπνη θήκη γυαλιών.

Βήμα 1: Απλώστε μια γραβάτα μπροστινή πλευρά προς τα κάτω. Μετρήστε και σημειώστε 43 εκατοστά από την μυτερή άκρη και μετά κόψτε τη γραβάτα κατά πλάτος. Πετάξτε το στενό άκρο της γραβάτας.

Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας ένα ψαλιδάκι, ανοίξτε τη ραφή κατά μήκος του πίσω μέρους της γραβάτας τουλάχιστον 15 εκατοστά, για να δημιουργήσετε μια θήκη για τα γυαλιά.

Βήμα 3: Μετρήστε 20 εκατοστά ίντσες από το κομμένο άκρο και σημειώστε. Διπλώστε τη γραβάτα στο σημάδι προς την μυτερή άκρη. πιέστε κάτω από 1/2 ίντσα κομμένης άκρης και καρφώστε.

Βήμα 4: Χρησιμοποιώντας βελονιές στο χέρι κατά μήκος της κορυφής και των πλευρών, στερεώστε το διπλωμένο τμήμα της γραβάτας στο επάνω στρώμα υφάσματος από κάτω (προσέχοντας να μην ράψετε τη θήκη κλειστή). Ολοκληρώστε επικολλώντας ένα σετ αυτοκόλλητων κουκκίδων Velcro για να κρατήσετε τη θήκη κλειστή.

7. Ρολόι Ντόμινο

 

diy gifts for dad domino clock

Γίνετε δημιουργικοί και εκπλήξτε τον μπαμπά σας με αυτό το χειροποίητο αριστούργημα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σετ ντόμινο, σφυρί, καρφιά, ένα απλό ρολόι τοίχου και μερικές κόλλες διπλής όψης.